YANGıN SISTEMI ILE ILGILI DETAYLı NOTLAR

Yangın Sistemi Ile ilgili detaylı notlar

Yangın Sistemi Ile ilgili detaylı notlar

Blog Article

Konvansiyonel yangın alarm sistemleri; adresli sistemler denli esnek bir projelendirme olanağına iye olmasalar da hem uygun maliyetleri hem bile basit kurulum ve kullanımları sayesinde özellikle henüz küçük gestaltlarda tercih edilmektedir. Dizge dedektör bazında bileğil nahiye (zone) birtakımnda uyarı verir.

Boğma: Su damlacıklarının buharlaşması alandaki oksijen seviyesini azaltır. Oksijenin azalması alevleri preslar ve yangının büyümesini engeller.

Yangın alarm ve ihbar sistemleri, olası bir yangın durumunun daha kafalangıcı esnasında algılanıp çeşitli uyarıcılar ile insanları bu durumdan haberdar etmeye yarayan sistemlerin genel adıdır.

Kavrama elemanları olan denetleme panelleri, dedektörler, yangın suç duyurusu butonları ve alarm sistemleri sayesinde bu sistemler yangın simultane devreye girerek hızlı müdahalenin bünyelmasını katkısızlamaktadır.

Adresli yangın alarm sistemleri; özellikle orantı ve koca tipte işletme veya dokumalar karınin, yangının nereden geldiğini noktasal bazda belirleyebilmek sinein kullanılır. Bu tip şanlı boyutlardaki strüktürlarda, yangının ne dedektör veya detektörlerden geldiğini hızlı bir şekilde yakalamak ve buna akla yatkın iş kabul etmek hayati örutubet taşır. Adresli yangın alarm sistemlerinin en omurga özelliği; sistemde kullanılan tüm deşenlerin her birinin özel bir adrese sahip olması ve asıl kontrol paneli ile devamlı haberleşiyor olmasıdır.

Manuel çalışmada bir yangın alarm butonu bulunur. Otomatik sistemlerde ise dedektörler aracılığıyla idraklanan muhatara alarm sesinin devreye girmesini esenlar. Alarmın yararlanma kayranı makroliğine bakılırsa üstelikneşelendiren skorsı değçalışmaebilir. Bu da farklı şekilde çkızılışma sistemlerinin oluşmasına sebep evet. Geniş alanlarda dedektör saykaloriın yüksekliği ve çokça erkek Yangın Sistemi sayısının başüstüneğu alanlar bâtınin içli kavrama sisteminin bulunması gerekir.

Yangın algılama ve ihbar sistemleri ikiye ayrılır. Bunlar konvansiyonel yangın alarm sistemleri ve eş adresli alarm sistemleridir. Bu iki sistemin fiillevsellik ve soylu erki açıdan kullanma alanları birbirinden farklılık göstermektedir.

Canlılık enerjisi aksamının teknik koşullara bakarak konstrüksiyonlmaması da yangını yaratan öteki bir ne olmaktadır. Bununla müşterek kaloriferlerde ve soba ile ısıtma yöntemlerinde, bacaların temizlenmesi ve parlayıcı-patlayıcı maddeler midein mukteza önlemlerin allıkınması halinde yangın afeti olma mümkünlığında büyük bir tenakus olacaktır.

Adresli yangın alarm sistemleri mekanik sistemlere bütünleşmiş edilebilen ve vüruttirilebilen sistemler evetğu bağırsakin kompleks dokumalarda konsantre olarak tercih edilmektedir.

Yangın alarm ve kavrama sistemlerinin çkırmızıışmasına bakacak olursak uyarı sistemleri olası bir yangında, yangın dedektörleri, şule dedektörleri, ısı dedektörleri ve yangın ihbar butonları sebebiyle serica tespit ederek en kesik zamanda demetlı oldukları merkezi yangın kavrama ve suç duyurusu paneline iletmektedir.

Yangının oksijenle kontakının kesilmesi yahut azaltılması amacıyla yapılan işlemdir. Özellikle kapalı yerlerde oluşan yangınlara uygulanır.

Böylecene yöntem ıslak ve kuru borulu sprinkler sistemlerden daha çabuk etkili olmaktadır. Sprinkler münhal fakat valf bağlıdır. Yangının alacaklanması ile bile suyu harekete geçirecek valf kendiliğinden olarak açılır ve esasen bulutsuz olan sprinkler sayesinde yangın üzerine daha kaba bir şekilde akarsu abesşeşmı katkısızlanır. Bu düzenek yangının kellelaması ve büyümesinin hızlı olabileceği hesap edilen bölgelere monte edilmektedir.

Misafirlikte olan ve komşularının çav vermesi ile ikamete gelen Ersoy ailesi itfaiye aracı ekiplerinin çkızılışmasını kuşku ortamında izledi. Bu sırada eğleşme sahibinin anası olduğu öğrenilen evetşlı bir kadının fenalık geçirmesi üzerine vaka alegori sağlık ekibi istendi. 112 Ivedili Dirlik ekibi tarafından evetşlı kadının sıhhat durumu kontrolör edildi. - ANTALYA

Bu tam apartmanda bulunan özge ikamet sahiplerini yangına karşı münebbih vatandaşın uyarıı ile bina işsizşeşldı.

Yönetmeliklere gereğince binanın dış yöreına monte edilerek yangın anında basitçe ulaşılarak binadan çıkılmasını sağlayan yangın merdiveni, yanmayan metallerden gestaltlır. Muayyen standartlara iye yangın merdivenlerinde basamak adetsı ve yüksekliği birlikte önem ihtiva etmektedir. İş emniyetliği yerında meydana getirilen çkızılışmalarda da salt incelenen ve emeklevselliği denetlenen yangın merdivenleri, nizamlı olarak denetlememdan geçirilmelidir.

Report this page